Playa del Albir

Alle verhuurobjekten liggen in Playa del Albir, aan de kust van de Costa Blanca. Playa del Albir ligt tussen Valencia en Alicante, preciezer gezegd tussen Altea (4 km) en Benidorm (6 km) direkt aan zee en aan de voet van een bergketen, Sierra Helada genoemd, hoogste punt 438 meter. Playa del Albir hoort bij de gemeente Alfaz del Pi (L'Alfs del Pi in Valenciaanse spelling) wat 3 km verder landinwaarts ligt. Albir is geen plaats met massatoerisme, maar is een gemoedelijke en overzichtelijke toeristenplaats, gelegen in een mooi landschap en aan een prachtige baai van de Middellandse Zee. Er ontbreekt in Albir niets wat nodig is voor een gezellige, sportieve of ontspannen vakantie. In het centrum zijn er een aantal grote, goed uitgeruste supermarkten met vele buitenlandse produkten, evenals vele andere winkels voor de dagelijkse benodigdheden, kappers, banken, autoverhuur enz. Tevens is er een grote keuze aan restaurants en bars. Er zijn meertalige artsen, tandartsen, apotheken en dierenartsen. Er zijn in Albir 2 tennisclubs en een golf-oefenbaan (driving range). Albir heeft een ca. 2 km lang kiezelstrand met enkele zandstroken en een prachtig aangelegde strandboulevard, de Paseo de las Estrellas genoemd, waar het heerlijk wandelen is. Vertaald is dit de Sterrenboulevard. LAlfs del Pi is bekend om zijn jaarlijkse filmfestival in juli, waar vele bekende Spaanse acteurs vertegenwoordigd zijn. De namen van bij vroegere festivals onderscheiden sterren zijn in marmer gegraveerd. Er is verhuur van ligstoelen, zonnenschermen en waterfietsen. Het strand heeft de blauwe vlag toegekend gekregen die garant staat voor schone stranden en goede waterkwaliteit.
Mooie zandstranden zijn te vinden ten noorden van Albir in Calpe, Moraira en Javea en ten zuiden van Albir in Benidorm, Villajoyosa, Campello en San Juan.
Er is een busverbinding tussen Albir, L'Alfs del Pi, Altea en Benidorm, evenals een spoorverbinding langs de kust tussen Denia en Alicante met haltes in o.a. L'Alfs del Pi en Altea. De afstand van het vliegveld in Alicante tot Albir bedraagt 60 km.Bereikbaarheid

Het vliegveld in Alicante ligt op 60 KM afstand van Playa del Albir. U kunt Albir bereiken over de tolweg AP-7 door uitrit Nr. 65 Benidorm-Levante te nehmen. Na het tolstation neemt U de tweede afslag rechts in richting LAlfs del Pi-Callosa dEnsarria. U bevindt zich nu op de rijksweg N-332 in richting Valencia. Doorrijden tot aan een kruising met stoplichten waar U aan de rechterkant een McDonalds Restaurant zien. Hier slaat U rechts af. U bent nu in de hoofdstraat van Albir aangekomen.

by Altea-Info.com